Nikola Grbić (©MN Press)
Nikola Grbić (©MN Press)

Italijanski bogataš želi Nikolu Grbića

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 16:53

Srpski trenerski as mogao bi da započne novu avanturu

Nikola Grbić je ubedljivo tema broj jedan u evropskoj i svetskoj odbojci!

Nepuna dva dana pošto je sa poljskom Zaksom napravio čudo i pokorio Stari kontinent pred očima odbojkaških velikana, nekadašnji igrački i sadašnji trenerski as mogao bi vrlo lako da dobije angažman u najbogatijem klubu Italije! Prema informacijama sa "čizme", Peruđa je zainteresovana da Grbića učini novim šefom stručnog štaba i pruži mu odrešene ruke u stvaranju tima koji bi mogao da napadne titulu evropskog šampiona. Peruđa je u italijanskim odbojkaškim okvirima poznata kao klub sa najviše novca na raspolaganju.

Izabrane vesti

Sreda, 21.00 (2,35) Čelsi (3,10) Real Madrid (3,25)

Harizmatični predsednik Peruđe Đino Sirći je pre nepune tri sedmice uručio otkaz treneru Vitalu Hejnenu, što je šokiralo odbojkašku javnost s obzirom da se to dogodilo uoči druge utakmice finala domaćeg plej-ofa. Ekipu je do kraja prvenstva vodio Hejnenov pomoćnik Karmine Fontana, ali Peruđa je na kraju poražena od Lubea. Podsetimo, posle tog poraza klub je napustio Aleksandar Atanasijević, a na ispraćaju ga je pozdravilo preko 400 najvatrenijih pristalica kluba uz baklje i pesmu. Atanasijević je u Peruđi proveo osam godina.

Kako ističu lokalni mediji u Italiji, Đino Sirći je “slab“ na Grbića još iz njegovih igračkih dana - 11 godina nastupao na "čizmi", a pogotovo otkako je jedan od najboljih dizača svih vremena uplovio u trenerske vode. Uostalom, Grbić je 2014. iz patika pravo uskočio u Peruđinu trenerku gde je i započeo trenersku karijeru. Na klupi tima iz Umbrije bio je godinu dana, posle čega je postao selektor Srbije.

Najveća prepreka za realizaciju transfera u Peruđu mogla bi da bude činjenica da je Grbić sa Zaksom produžio ugovor pre samo nekoliko meseci i poljski klub se posle istorijskog uspeha verovatno neće tek tako odreći srpskog stručnjaka. Ali Đino Sirći sa svojim saradnicima pažljivo pristupa slučaju i spreman je da uradi ono što trenutno ne izgleda kao realan posao. Motivacija za Grbićev povratak je porodica koja živi u Italiji.

U Italiji je Grbić još radio kao trener Verone od 2016. do 2019. godine, posle čega je napravio veliki presek i posvetio se isključivo radu u poljskoj Zaksi. Kao igrač nastupao je za nekoliko italijanskih klubova, a najveće uspehe beležio je sa Trentinom s kojim je osvojio i Ligu šampiona i nacionalno prvenstvo.



tagovi

Nikola GrbićOK PeruđaOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara